Bognár Ferenc - 06 (30) 363 5385

Nemigen van olyan dugulás, amit ne tudnánk elhárítani

NON-STOP duguláselhárítás  -  06 (30) 363 5385

Telefonon a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.

Szakmai tanácsok,

SZOLGÁLTATÁSAINK

Beltéri duguláselhárítás


Figyelmeztető jelek: mikor számíthatok rá, hogy eldugul a lefolyó? Józan ésszel általában már tudni lehet, hogy közeleg a katasztrófa. Sokan azonban még bíznak a szerencsében. De vannak olyan jelei a dugulásnak, amire mindenképp érdemes odafigyelni! Először is a szag. Egy penetráns szag, a csatornaszag, ez árulkodó jel, hogy a csatornarendszerben, elindult egy folyamat, melynek a következménye nemsokára akár egy hatalmas dugulás is lehet. A szagot kiváltó ok, hogy a csatornarendszer belső falára lerakódott, és szűkülést idéz elő párnás rétegben a szerves anyagok bomlása, lerakódása. Ez a kellemetlen szagon túl fertőzésveszéllyel is járhat. Sokan légfrissítővel kezelik első körben. Sajnos nem igazán hatásos még rövidtávon sem. Hosszú távon viszont egyáltalán nem. Másodszor, töpreng a lefolyó, lefolyik? Vagy nem! Az elején még úgy dönt, hogy lefolyik - igaz egyre több időbe telik, amíg rászánja magát. De egy idő után bele se kóstol!
Mit tegyek, ha szagot érzek, és lassan folyik le a lefolyó?
A mosdó és mosogató dugulását már a legelső gyanús jelre - pl. lassú lefolyás - hárítsuk el! Ami kezdetben néhány pumpálásra eltűnik, néhány nap múlva már csak szakember segítségével lesz elhárítható. Pumpáláskor nagyon fontos, hogy a mosdók-mosogatók túlfolyó nyílásait zárjuk le, különben a víz azokon visszaáramlik, s nem a dugulást löki tovább. Nagymértékben csökkentheti a mosogatók szifonjainak eldugulását, ha rendszeresen szórunk zsíroldó szódát a lefolyóba. A meleg mosogatóvízben folyékony zsírok-szappanok a szifonban lehűlve megszilárdulnak, és a kialakuló dugulás magját alkotják. A zsíroldó szódákat egy mosogatónyi forró víz leengedése után szórjuk a szifonba, célszerűen este "nap zárta" után, s reggel elsőként ismét bő, forró vízzel öblítsük ki a szifonból az oldatot. Ha egyik eljárás se segít, akkor hívjon bizalommal minket.

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

Fürdő duguláselhárítás


Zuhanyzók, kádak csöveinek tisztítását és takarítását falbontás nélkül végezzük. 16 mm-es spirállal dolgozunk. Előfordul,hogy még kisebb spirált alkalmazunk a cső átmérője miatt.

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

Konyhai duguláselhárítás


Konyhai lefolyók tisztítása, zsírtalanítása. Ez is 16- os spirállal történik és eléggé kacifántos munka. Főleg a panel lakásban, mert itt általában vissza felé folyik a víz, és lerakodik a zsiradék. De megoldható!

Éttermi konyhákban is dolgozunk, de itt általában nagyobb spirálokat alkalmazunk. Ezeket a csöveketazonban nem ártana negyedévente kitakarítani.Ezekre a duguláselhárítás munkára is 3 hónap a garancia! Ez a biztosíték a precíz munkára!

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

Gerincvezeték duguláselhárítás


Látszólag váratlanul következik be, akkor pedig azonnal cselekedni kell. Amíg ugyanis nem folyik le a szennyvíz, azt a helyiséget, vagy vizes egységet nem lehet használni. Dugulás bárhol előfordulhat a szennyvíz lefolyókban és a gyűjtőcsatornákban is. Otthonunkban mi is megpróbálkozhatunk a hiba elhárításával, a méretesebb gyűjtőcsatornák szennydugóit azonban csak ritka esetekben sikerül saját kezűleg elhárítani. Ehhez már profi tisztítószerkezetre, vagy ahogyan a köznyelv hívja "csőgörényre" és tapasztalt szakemberre van szükség, aki többnyire bontás nélkül is képes megszüntetni a dugulást. 

Na, de mit tehetünk magunk, ha a mosogató nem akarja elnyelni a zavaros vizet, vagy a kád, mosdó, isten ne adja a WC viselkedik ugyanígy. Első, amit segítségül hívhatunk, a gyakran hirdetett duguláselhárító szerek valamelyike. Ezek erős maró és zsíroldó szereket tartalmaznak, amelyek vegyileg fellazítják a többnyire zsíros, összetapadt szennydugókat, és így szerencsés esetben egy alapos öblítés után újból működőképes lesz a lefolyó. A szerek általában sűrű állagúak, erősen maró hatásúak. Az ilyen vegyszerek minimum 1/4 óra elteltével hatnak, de a makacsabb elzáródások lebontásához akár 10 óra is szükséges. Utána bő meleg vizes öblítést kell alkalmazni. Duguláselhárítás, csatornatisztítás munkálatokat elvégezzük annak aki megbízik a munkánkba. Nem fog csalódni bennünk.

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

WC duguláselhárítás


A Wc-ben általában szagtalanítók szoktak bele kerülni, melyek a meg szoktak akadni a csészében, vagy lejjebb a csőben. Ezeket kell kiszedni a csőből. De bele kerülhet más is, ezer dolog (rongy, gyerekjáték, kanál!, stb.). 

Vagy a wc papírtól is eldugulhat, ha nem jót vásárol. Csak olyan papírt vegyen, amelyik elázik. A legjobb erre a Crepto. Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de van sok olyan Wc papír, amely magába szívja a vizet és nem ázik el.

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

Csapadékelvezetők duguláselhárítása


A mélyépítési munkák során, illetve a lakóházaknál és a kiépített kerteknél gyakran okoznak gondot a felszíni és a felszín alá beszivárgó csapadékvizek. A burkolatok alá lefolyó csapadékvíz kimossa a talajt a burkolat alól, előbb-utóbb kátyúsodást, megsüllyedést okoz, de akár az egész épületet is veszélyeztetheti. Az alápincézett épületrészekre víznyomás nehezedik, ami alámosást, átázást, süllyedést eredményezhet. A káros hatásoktól a felszíni és felszín alatti vizek szabályozott elvezetésével védhetjük meg épületeinket és a kert burkolatait. Ilyenkor ki kell takarítani a csövet a lerakódástól (homok, gyökér, iszap). Főleg az aknákat kell először takarítani, mert ha nincs kitisztítva rendesen, abban az esetben nagyon nehéz munkánk lesz. Azért, mert általában ott gyűlik össze az iszap és a víz nem fog lefolyni rendesen a csőben. Ha kitakarítottuk az aknákat (ha van), következik a csapadékelvezető tisztítása. A duguláselhárítás folyamata, a "csőgörény"  használata következik. A spirálozás az úgy történik,hogy a gépünk pörgeti az acél spirált előre-hátra, így megmozgatja a dugulást, lerakódást. Majd ha nehezen elindul a csőben lévő lerakódás, lassan engedhetünk vizet, hogy menjen bele az iszap a szennyvíz aknába, vagy a csatornába. Tilos a szennyvízcsatornába csapadékvizet, talajvizet, szippantott szennyvizet, hígtrágyát, állattartásból, feldolgozásból származó anyagokat, tollat, tűz- és robbanásveszélyes anyagokat, olajat és olajszármazékokat, kenőanyagokat, festéket, mérgeket, permetszereket, gáz- és gőzfejlesztést okozó anyagokat, dugulást előidéző tárgyakat, rongyot, egyéb szálas anyagokat, építési törmeléket bejuttatni!

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

Duguláselhárítás utáni fertőtlenítés


Duguláselhárítás után feltétlen fertőtleníteni kell. Erre nagyon jó a Hypó, vagy pedig a Domestos. Én nem vagyok fertőtlenítő szakember vagy pedig hasonló szakember, de kötelességemnek érzem, hogy ezt elmondjam. Már csak azért, mert nagyon sok baktérium van ilyenkor, amelyet meg kell semmisíteni. A háziasszonyok biztosan tudják és meg is teszik, de azért ez legyen az első, mikor elmennek a duguláselhárító szakemberek

Hívjon, ha megtörtént a baj
NON-STOP duguláselhárítás
06 (30) 363 5385

NON-STOP duguláselhárítás  -  06 (30) 363 5385

Telefonon a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk.